بیانات پیغمبراکرم(ص) راجع به علامات آخر الزمان
جابر بن عبدالله انصاری که از موثقین شیعه است روایت کرده که:
حجة الوداع را با پیغمبر اکرم (ص) بجا آوردم و حضرت برای وداع کعبه آمده بود. و حلقه درب را گرفت و به بلندترین صدای خود فرمود: ای مردم ، اهل مسجد و بازاریان جمع شدند. حضرت فرمود: چیزهائی را که چس از من واقع می شود می گویم، بشنوید، و حاضرین به غائبین برسانند.
سپس پیغمبر(ص) گریه کرد و از گریه او جمیع مردم گریستند،همین که از گریه ساکت شد،فرمود : خدا رحمت کند شما را ، بدانید که مثل شما در این روز تا یکصد و چهل سال مثل برگی است بی خار، سپس بیاید زمانیکه تا دویست سال مانند برگ خاردار است ، پس از آ« بیاید که چون خارهای بی برگ می باشد. در چنان زمانی دیده نمی شود جز قدرتمندان ظالم و توانگر بخیل و عالم علالقمند بمال و فقیر دروغگو و پیرمرد بدکار و بچه و جوان بی بند و بار، و زن احمق وسست.
پناه بخدا می برم از شرور، میگویم: بیدار شوید و متنبه گردید و جدا نشوید از ثقلین که کتاب خدا و عترت پیغمبر است .
پس از آن پیامبر(ص) گریست ، سلمان به پا خاست و عرض کرد: ای رسول خدا در چه وقت اینها واقع خواهد شد ؟ حضرت فرمود:
ای سلمان وقتی که علماء اسلام کم شوند و خوانندگان قرآن از بین بروند و زکات را به مستحق ندهند و منکرات را آشکارا نمایند، و صدای مردم در مساجد بلند گردد ، و دنیا را با لای سر و علم را زیر پا گذارند و سخن دروغ گویند، و غیبت را میوه مجالس قرار دهند و حرام را غنیمت شمرند، بزرگان به کوچکان رحم نکنند و کوچکان بزرگان را محترم نشمرند.
پس در این وقت و چنین زمانی نازل شود بر آنان لعنت ، و قرار می دهد آسیب ، آنان را در بین خودشان و دین در بین آنان تنها لفظی است، چون دارای این خصال شوند، منتظر باد سرخ(اشاره به مطالب ناگوار) و مسخ گردیدن و سنگسار شدن باشند . بیان این مطلب در قرآن است که خداوند می فرماید:
بگو، اوست توانا که برانگیزد بر شما عذابی از فوق و یا از زیر پای شما و یا شما را لباس حزبی پوشاند، که بروی یکدیگر شمشیر بکشید ، نظر کن که ما چگونه آیات را زیرورو می کنیم.
پس جمعی از اصحاب برپا خاستن و عرض کردند، یا رسول الله(ع) درچه وقت اینها واقع می شود، حضرت فرمود:زمانیکه نماز را تاخیر اندازند و پیروی از شهوات نمایند و میگساری کنند و پدران و مادران را دشنام دهند و حرام را سود و زکات را زیان دانند، مرد از زن اطاعت نماید، و همسایه آزار شوند ، و صله رحم م مهربانی بزرگان از بین رود، و حیا کوچک ها کم شود و بناها را محک م سازند و بر بندگان ستم نمایند و از روی هوی و هوس گواهی دهند، و حکم بنا حق کنند و فرزند پدر خود را دشنام دهد ، و برادر به برادر خود حسد ورزد، و با شریکان به خیانت معامله کنند ، وفا کم شود ، زنا فراوان گردد ، مردان خود را به لباس زنان زینت دهند، و پرده حیا از مردم سلب گردد، تکبر مثل سم در قلوب آنان راه یابد ، نیکی کم شود ، بیدادا گری فراوان گردد، بزرگان را توهین نمایند، مدح را بمال طلب نمایند و مال را برای غناء انفاق نمایند.
بسبب اشتغال بدنیا از آخرت باز مانند ، ورع و تقوی کم و طمع و هرج و مرج زیاد شود، و مومن خوار، و منافق عزیز گردد، مساجد آنان به اذان معمور است، لیکن دلهای آنها از ایمان خالی است، به قرآن استخفاف نمایند، و هر پستی و زبونی را برسانند بمومن ، و در آن زمان صورتشان آدمی و دلهاشان شیاطین است، سخنهای آنها شیرین و دلهای آنها از حنظل تلخ تراست، آنان گرگانی هستند که لباس آدمی بر تن پوشیده اند، روزی نیست مگر اینکه خداوند می فرماید:
آیا در حق من مغرور می شوید؟ یا بر من جرئت می ورزید؟ گمان می کنید که شما را بیهوده آفریدم و شما بسوی من بر نمی گردید؟
قسم بعزت و جلال خودم اگر نبود آن کسانیکه مرا به اخلاص بندگی می کنند، مهلت نمی دادم کسی را که نافرمانی مرا کند ولو در یک لحظه ، و اگر نبود پرهیزکاری ورع پیشه ام ، هر آیینه قطره ای باران نمی فرستادم ، بسی شگفت است از مردمی که دارائیشان آنها را مشغول داشته و دارای آرزوهای دور و دراز هستند در حالیکه اجل ، آنان را نزدیک است و آنان بمجاورت خدای خود طمع دارند، لیکن جز بعمل صالح به آن نخواهند رسید و عمل انجام نمی شود، جز به عقل و تقوی .
ذکر نکته
1- در ابتدای حدیث این نکته مهم ذکر شده که : بیدار شوید و متنبه گردید و جدا نشوید از ثقلین که کتاب خدا و عترت پیغمبر است یعنی کسانی دچار گمراهی می شوند که ولایت مدار نباشند و اهل دین و قرآن نباشند.
2- خیلی از نکات یاد شده در حدیث برای کل بلاد اسلامی وبعضا دنیا ذکر گردیده و نباید آنرا در یک جامعه کوچک مثلا ایران ما مقایسه نمود بلکه می بایست کل را در نظر گرفت.
3- علت ذکر این احادیث آگاهی از دوران آخر الزمان و دوری جستن از منکرات آن می باشد در واقع چراغ راهی برای ما بوده تا از چاهای پیش رویمان آگاه شویم .
اللهم عجل لولیک الفرج